Безос пообіцяв, що віддасть більшу частину своїх статків на благодійність

Понеділок, 14 листопада 2022, 14:32 -

Засновник Amazon Джефф Безос планує роздати більшу частину своїх статків, які наразі оцінюють в 124 млрд доларів США, протягом свого життя.

Про це Безос сказав в інтерв'ю CNN.

За словами мільярдера, він планує виділити кошти на боротьбу зі зміною клімату та підтримку людей, які "можуть об'єднати людство на тлі глибоких соціальних і політичних розбіжностей".

Хоча заява Безоса не містила конкретики, це вперше, коли він публічно оголосив, що планує віддати більшу частину своїх грошей.

Реклама:

"Критики дорікали Безосу за те, що він не підписав Giving Pledge - обіцянку сотень найбагатших людей світу пожертвувати більшу частину своїх статків на благодійні цілі", - нагадує видання.

В спільному інтерв'ю CNN Безос і його партнерка, журналістка і флантропа Лорен Санчес, сказали, що "нарощують потенціал для того, щоб мати можливість віддати ці гроші".

На пряме запитання CNN, чи має він намір пожертвувати більшу частину своїх статків протягом життя, Безос відповів: "Так": "Так, маю".

Реклама:

Безос сказав, що разом із Санчес погодилися на своє перше спільне інтерв'ю відтоді, як почали зустрічатися в 2019 році, щоб допомогти привернути увагу до премії Безоса "За мужність і цивілізованість", присудженої в цьому році музикантці Доллі Партон.

Партон разом із премією отримає грант в 100 млн доларів. 

Це вже третя така нагорода, після аналогічних грантів шеф-кухарю Хосе Андресу, який витратив частину грошей на приготування їжі для українців, і захиснику клімату і співробітнику CNN Вану Джонсу.

Економічна правда


-

Реклама: