Акції ростуть, долар падає після даних про інфляцію в США – Reuters

Четвер, 10 листопада 2022, 17:45 -

Ф'ючерси на акції і державні облігації США підскочили, а долар впав у четвер після того, як інфляція у США зросла менше, ніж очікувалось.

Про це пише Reuters.

Такі дані по інфляції викликало очікування інвесторів, що Федеральна резервна система зможе стримати свою агресивну програму підвищення ставок.

Прибутковість 10-річних казначейських облігацій США знизилася на 23 б.п. після виходу даних до 3,9137%, ф'ючерси на індекси S&P виросли на 3%, а ф'ючерси на індекси Nasdaq - на 4%.

Реклама:

На валютних ринках долар різко розпродався, впавши на 1,75% до чутливої до курсу японської ієни до 143,64, тоді як євро піднявся на 1,2% до 1,016 доларів, що є двомісячним максимумом.

"У міру того, як інфляція починає сповільнюватися, ми очікуємо, що ФРС продовжить підвищувати ставки приблизно до 5%, але потім потенційно зробить паузу, щоб оцінити ефект, який їх недавнє швидке посилення грошово-кредитної політики надає на економіку", - сказав Майк Белл, глобальний ринковий стратег J.P. Morgan Asset Management.

Європейські активи відреагували так само, як і американські. Європейський фондовий індекс STOXX виріс на 2% до двомісячного максимуму, а європейські державні облігації також зросли.

Реклама:

Дохідність німецьких 10-річних облігацій, регіональний бенчмарк, знизилася на 15 базисних пунктів і становила 2,03%.

Біткоїн виріс більш ніж на 10% до 17 641 долара після публікації даних, ознаменувавши відновлення після різкого падіння протягом двох сесій поспіль до 15 632 доларів в середу, що є найнижчим рівнем з кінця 2020 року.

Ще одним фактором для ринків є те, що Китай знову бореться зі сплеском COVID-19, а південний мегаполіс Гуанчжоу повідомляє про тисячі випадків захворювань.

На сировинних ринках ціни на нафту відновилися після виходу даних, впавши приблизно на 3% на попередній сесії через побоювання з приводу попиту з боку Китаю і зростання запасів сирої нафти в США.

Ф'ючерси на нафту в США виросли на 0,1% до 85,93 долара за барель, в той час як ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 1% до 93,58 долара.

Золото також зросло: спотова ціна зросла на 1,77% до 1735 доларів за унцію.

Нагадаємо:

Ціни на товари і послуги в США у жовтні зросли на 7,7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - це є ознакою того, що інфляція починає сповільнюватись після досягнення найвищих за останні десятиліття показників.

Економічна правда

Реклама: