Обсяг постачань газу з Азербайджану до Європи збільшать вдвічі

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 09:59 -

Постачання газу Трансанатолійським газогоном TANAP, що з’єднує Азербайджан та західний кордон Туреччини, зростуть вдвічі – з Туреччини газ прямуватиме до Європи.

Про це заявив міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіх Дьонмез, повідомляє Укрінформ.

"Було прийняте рішення подвоїти потужність TANAP. Ми збільшимо потужність з 16 мільярдів кубічних метрів до 32 [млрд кубічних метрів]", – сказав міністр за підсумками другого азербайджано-турецького енергетичного форуму в Стамбулі.

Він також зазначив, що Туреччина зможе скористатися частиною додаткових обсягів газу, що прокачується.

Реклама:

TANAP проходить територією Азербайджану, Грузії і Туреччини, де з'єднується з Трансадріатичним трубопроводом (ТАР). По ньому газ постачатиметься в Грецію, Албанію, Італію.

Нагадуємо:

Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що поставки газу з країни в Європу цього року зростуть на 40% до 11,5 мільярдів кубометрів.

Реклама:

За його словами, згідно з домовленостями з ЄС, Азербайджан до 2027 року планує щонайменше подвоїти експорт газу в Європу.

Для цього проводилися консультації щодо розширення Транс-Анатолійського трубопроводу (TANAP) до 32 млрд кубометрів газу на рік і Транс-Адріатичного трубопроводу (TAP) до 20 млрд кубометрів газу на рік.

Реклама: