США через USAID нададуть Україні 55 мільйонів доларів для підготовки до зими

Четвер, 6 жовтня 2022, 13:55 -

Голова Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Павер, перебуваючи в Україні, заявила, що USAID надасть 55 млн доларів, щоб допомогти Україні підготуватися до зими на тлі розв'язаної РФ жорстокої війни.

Про це повідомляється в офіційному прес-релізі USAID.

"Ця допомога забезпечить ремонт і технічне обслуговування труб та іншого обладнання, необхідного для опалення домівок, лікарень, шкіл і підприємств по всій Україні.

Нову допомогу USAID безпосередньо отримають до семи мільйонів українців у 19 регіонах. USAID також забезпечить генераторами електроенергії та альтернативними джерелами палива лікарні, центри для внутрішньо переміщених осіб та притулки для соціально незахищених громадян, допомагаючи забезпечити українцям доступ до теплого житла взимку.

Реклама:

Допомога буде насамперед націлена на регіони України, які були спустошені війною Путіна, включаючи Чернігівську, Харківську, Київську, Миколаївську, Одеську, Запорізьку та Житомирську області", - йдеться у заяві.

Нове фінансування надається на додаток до допомоги USAID енергетичному сектору України з початку повномасштабного вторгнення РФ та допоможе Україні забезпечити постійне постачання опалення та гарячої води своїм громадянам, кажуть в USAID.

Допомога надається в рамках Проєкту енергетичної безпеки USAID.

Реклама:

Нагадаємо:

Голова Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Павер 6 жовтня прибула до Києва.

Економічна правда

Реклама: