ОЕСР розпочинає діалог щодо вступу України: що це дасть 

Середа, 5 жовтня 2022, 15:41 -
 
t.me/Denys_Smyhal

Організація економічного співробітництва та розвитку розглянула заявку України на вступ та розпочинає обговорення.

Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram.

Він нагадав, що у липні цього року в Лугано від імені держави передав заявку на вступ України Генеральному секретареві Організації економічного співробітництва та розвитку Матіасу Корману.

Минулого тижня глава Кабміну виступив онлайн на відкритті засідання Ради ОЕСР, де заявка розглядалася.

Реклама:

У середу, 5 жовтня, генсек ОЕСР Корман повідомив, що Організація розпочинає початковий діалог щодо вступу України. 

"Після цього Рада ОЕСР перейде до дискусій і підготовки проєкту дорожньої карти. Також працюємо над якнайшвидшим відкриттям офісу ОЕСР в Україні", – додав глава уряду.

Він також пояснив, що дасть Україні вступ в ОЕСР. 

Реклама:

"Організація економічного співробітництва та розвитку є так званим "клубом успішних країн", на який припадає понад 62% світового ВВП. Прийняття України в коло розвинених держав насамперед є важливим маркером готовності нашої країни до вступу в ЄС та сигналом для іноземних компаній, що Україна — перспективне місце для інвестицій та розвитку бізнесу", – зазначив премʼєр.

Нагадуємо:

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч з головами іноземних дипломатичних представництв щодо вступу України до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і створення спеціального трибуналу встановлення злочину агресії проти України.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль передав від імені держави заявку на вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку.

Організація економічного співробітництва та розвитку ухвалила рішення призупинити участь Росії та Білорусі через розв’язану проти України війну.

Економічна правда

Реклама: