Співзасновник Revolut Сторонський відмовився від російського громадянства

Понеділок, 31 жовтня 2022, 11:50 -
 
Микола Сторонський
фото: revolut

Cпівзасновник фінтех-компанії Revolut Микола Сторонський, який має британський паспорт, відмовився від російського громадянства.

Про це пише The Telegraph.

Зазначається, що у Сторонського є британський паспорт, при цьому він з 2021 року домагається банківської ліцензії для Revolut у Лондоні.

Раніше Bloomberg писав, що фінтех-компанія Revolut, оціночна вартість якої становить приблизно $33 млрд, у 2021 році подала заявку на отримання британської банківської ліцензії, але цей процес затягується на невизначений термін через ймовірні зв’язки стартапу з РФ.

Реклама:

Співзасновник фінтех-компанії Микола Сторонський переїхав із РФ до Лондона в 20 років та заробив там мільярди на створенні свого бізнесу і недвозначно засуджував війну.

Інший співзасновник компанії Влад Яценко - українець. І Яценко, І Сторонський мають британські паспорти, писав Bloomberg.

Батько Сторонського - Микола Сторонський-старший, гендиректор АТ "Газпром промгаз", проти якого Україна 19 жовтня запровадила санкції.

Реклама:

У пресслужбі Revolut нагадали, що Сторонський-молодший "рішуче закликає до негайного припинення бойових дій".

"Я приєднуюся до тих, хто по всьому світу закликає до негайного припинення бойових дій і дипломатичних рішень. Жодна людина більше не повинна загинути в цьому непотрібному конфлікті", - заявляв раніше Сторонський-молодший.

Нагадаємо:

Низка мільярдерів, "пов'язаних із РФ", дуже не хочуть, аби Forbes називав їх громадянами РФ, акцентуючи увагу на іноземному громадянстві: останніми місяцями ця тенденція зростає.

Зокрема, просять не називати їх російськими бізнесменами Ігор та Дмитро Бухмани - засновники Playrix, що займається розробкою мобільних ігор, Микола Сторонський - співзасновник Revolut, та інвестор Юрій Мільнер.

Економічна правда

Реклама: