Росія звинуватила британських військових у підриві "Північних потоків"

Субота, 29 жовтня 2022, 16:12 -
 
getty images

Міністерство оборони держави-терориста заявило, що військові ВМС Британії підірвали газопровід  "Північний потік-1" і "Північний потік-2" минулого місяця.

Про це повідомляє Reuters.

За словами міноборони РФ, представники підрозділу ВМС Британії нібито брали участь у плануванні, забезпеченні та здійсненні теракту в Балтійському морі 26 вересня цього року, а саме підриві газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2".

Раніше держава-терорист вже звинувачувала Захід у вибухах, які призвели до розриву газопроводів на дні Балтійського моря. Однак це перший випадок, коли вона повідомляє конкретні подробиці про те, хто відповідальний за пошкодження трубопроводів.

Реклама:

Кремль неодноразово заявляв, що звинувачення у відповідальності Росії за збитки були "дурними", а російські чиновники стверджували, що Вашингтон мав мотив, оскільки він хоче продавати більше зрідженого природного газу (СПГ) до Європи.

Також представник міноборони держави терориста  Ігор Конашенко пов’язує підготовку "нападу" на Севастополь з військовослужбовцями Британії, які нібито причетні до терактів на дні  Балтійського моря.

Міністерство оборони Великої Британії відмовились від коментарів.

Реклама:

Нагадаємо:

Швеція проведе нові обстеження в районі пошкоджень гілок російського газопроводу "Північний потік" у Балтійському морі.

На місце аварії газопроводу "Північний потік-1" у Балтійському морі прибуло судно, зафрахтоване компанією-оператором Nord Stream AG.

Реклама: