Опалювальний сезон у Києві стартує 20 жовтня 

Середа, 19 жовтня 2022, 16:47 -

У пʼятницю, 20 жовтня, у Києві розпочнеться опалювальний сезон, за технологічним графіком будівлі почнуть підключати до системи теплопостачання.

Про це повідомив голова КМДА Віталій Кличко в Telegram.

"В складних умовах воєнного стану в Києві здійснили всі необхідні підготовчі роботи. Комунальні служби працюють у посиленому режимі, розуміючи, яким складним буде цей опалювальний сезон. Бо ворог цілить в обʼєкти критичної інфраструктури, намагається залишити українців без життєво необхідних послуг", – написав мер столиці.

Він додав, що у місті збільшили на 10% чисельність аварійно-рятувальних служб та придбали додаткову техніку та матеріали. 

Реклама:

"Рішення про старт опалювального сезону ми ухвалили виходячи, насамперед, з погодних умов. Поступове похолодання та низьку температуру вночі", – пояснив чиновник.

Кличко наголосив, що важливим чинником для початку опалювального сезону є необхідність економити електроенергію, аби кияни не вмикали електрообігрівачі та кондиціонери і не перевантажували систему електропостачання. 

Що стосується закладів соціальної сфери, які розпочали підключати раніше, то багато з них оснащені індивідуальними теплопунктами, що дозволяє дистанційно регулювати подачу тепла та використовувати його раціонально.

Реклама:

Нагадуємо:

Наприкінці жовтня опалювальний сезон розпочнеться в більшості областей, якщо ж холодна погода утримуватиметься раніше – старт можуть перенести.

У столиці на початку жовтня розпочався опалювальний сезон для закладів соціальної сфери: лікарень, шкіл, дитсадків та інших установ, щодо житлових будинків все залежатиме від погоди.

Економічна правда

Реклама: