У Лукашенка кажуть, що обслуговують борги Білорусі, але не можуть платити у валюті через санкції

Середа, 19 жовтня 2022, 13:00 -

У Мінфіні Білорусі пояснили, що не можуть обслуговувати свій борг виплатами у валюті через санкції Заходу - після того, як Всесвітній банк включив країну до списку тих, які не обслуговують свої борги.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Зеркало". 

17 жовтня у Всесвітньому банку повідомили, що вносять Білорусь до списку країн, які не обслуговують свої борги, і всі кредити Міжнародного банку реконструкції та розвитку, надані Білорусі чи гарантовані Мінськом, перевели у статус необслуговуваних. 

"Наразі щодо Нацбанку Білорусі, який є платіжним агентом уряду Білорусі, з боку ЄС та США запроваджені санкційні обмеження, які не дозволяють проводити розрахунки у євро і доларах", - зазначили у Мінфіні, пригадавши квітневу постанову, якою уряд Білорусі тимчасово вирішив здійснювати виплати за зовнішніми позиками у білоруських рублях. 

Реклама:

"Можливість погашення боргових зобов’язань в іноземній валюті у стандартному порядку зараз обмежена через безперервну дію санкцій щодо Білорусі… Міністерство фінансів у квітні-жовтні виконувало у повному обсязі та у встановлені терміни зобов’язання за угодами про займи між Білоруссю та МБРР, перераховуючи платежі за рахунок коштів в іноземній валюті на окремий поточний рахунок у білоруських рублях, відкритий у "АСБ Беларусбанк", — заявили у білоруському Мінфіні.  

Як повідомлялося, міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні 18 жовтня досягли попередньої згоди про посилення санкцій проти Росії та Білорусі у зв’язку з повномасштабною агресією проти України.

Європейська правда

Реклама:
Реклама: