У МАГАТЕ заявили про прогрес у переговорах щодо зони безпеки навколо ЗАЕС

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 11:28 -

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергетики Рафаель Гроссі позитивно оцінює підсумки останніх консультацій із Україною та РФ щодо створення зони безпеки навколо ЗАЕС.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Наближаємося до встановлення захисної зони для Запорізької АЕС - ситуація на станції неприйнятна, і нам потрібні негайні дії для її захисту", - написав Гроссі.

Він відвідав Україну та після прибуття до Польщі у п'ятницю мав зустріч із главою МЗС України Дмитром Кулебою.

Реклама:

Повторний візит Гроссі до Києва після переговорів у Санкт-Петербурзі з президентом РФ Володимиром Путіним був узгоджений із президентом Володимиром Зеленським, з яким він зустрічався тижнем раніше.

Глава МЗС України Кулеба на зустрічі з головою МАГАТЕ вкотре наголосив на позиції України, що Росія має вийти із Запорізької АЕС для забезпечення її ядерної безпеки.

Нагадуємо:

Реклама:

Президент "Енергоатому" Петро Котін назвав "фейками" російські заяви про те, що окупована Росією Запорізька АЕС потребуватиме російського палива.

Вранці у середу внаслідок ракетного обстрілу російськими військами була пошкоджена підстанція "Дніпровська" у Дніпропетровській області, відтак Запорізька АЕС залишилася знеструмленою.

Згодом на Запорізькій АЕС відновили зовнішнє постачання електроенергії після пошкодження росіянами підстанції "Дніпровська".

Реклама: