Переговори з МВФ: у Раді говорять про масштабну програму підтримки до кінця року

П'ятниця, 9 вересня 2022, 15:35 -

Україна просунулась у переговорах з МВФ, та ймовірно отримає велику програму фінансової підтримки цього та наступного року.

Про це заявив голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев в ефірі національного телемарафону, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми сподіваємося, що МВФ буде основним джерелом фінансування наших видатків наступного року. Але також залишиться і фінансування за рахунок і США та ЄС", – сказав він.

Що стосується фінансування державного бюджету у цьому році, парламентар прогнозує, що з урахуванням зобов'язань, узятих на себе США, Єврокомісією та урядами іноземних держав, Україна має "досить високі шанси пройти цей рік із належним фінансуванням усіх видатків".

Реклама:

Читайте також: Програма МВФ воєнного часу: про що влада домовляється з фондом

Нагадуємо:

Радник президента з економічний питань Устенко розповів, що надання нової позики на 5 млрд доларів від МВФ допомогло б запевнити інших кредиторів України в тому, що макроекономічна ситуація у країні з війною  знаходиться під контролем.

Реклама:

Україна розраховує на близько 20 мільярдів доларів від МВФ, наразі ведуться активні переговори - нову програму бажано розпочати вже в листопаді.

Реклама: