Україна очікує найближчим часом отримати від ЄС транш у 5 мільярдів євро допомоги

Неділя, 4 вересня 2022, 14:13 -
 
Кабінет Міністрів України

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, під час робочого візиту в Німеччині, провів зустріч з її Президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром, де обговорив питання макрофінансової допомоги для України. 

Про це він повідомив у своєму Telegram.

Основними темами для візиту є зброя, фінанси, санкції, провокації росії на ЗАЕС, інтеграція в ЄС, перемога та відбудова України.

"Ще одним елементом підтримки України в цій війні стала фінансова допомога міжнародних партнерів. Цього тижня ми очікуємо черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС в розмірі 5 млрд євро. Це допоможе забезпечити стійкість нашої економіки, підтримку армії та проходження опалювального сезону", – зазначив прем'єр.

Реклама:

Окремим пунктом розмови було питання збільшення військової допомоги. Реактивні системи залпового вогню MARS II та самохідні артилерійські установки "Panzerhaubitze 2000", які передала Німеччина, гарно показали себе на полі бою, і Україна сподівається на збільшення поставок важкого озброєння. Крім того, восени очікується передача надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T

На зустрічі також обговорювався план відновлення України, зокрема негайний ремонт критичної інфраструктури, відбудова лікарень, шкіл і житла, який вже реалізується урядом.

Денис Шмигаль додав, що у 2023 році кошти та зусилля потрібно збільшувати в десятки разів, і він впевнений, що Німеччина та ЄС будуть лідерами в цьому питанні.

Реклама:

Нагадаємо:

Коаліція канцлера Олафа Шольца затвердила план допомоги на майже 40 млрд євро, щоб допомогти мільйонам домогосподарств впоратися зі стрімким зростанням цін на електроенергію.

До бюджету України надійшов грант від Німеччини в сумі один мільярд євро.

Реклама: