Шмигаль розповів, наскільки Україна готова до опалювального сезону 

Середа, 28 вересня 2022, 20:56 -

В середньому за всіма областями Україна готова до початку опалювального сезону на 88%, найближчими тижнями планується вийти на повну готовність.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів за підсумками селекторної наради під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з головами обласних військових адміністрацій. 

"Вдячний областям за рівень підготовки, який на сьогодні складає вже понад 88%. Уряд зі свого боку продовжує працювати над забезпеченням енергоресурсів. Наразі маємо майже 14 млрд кубів газу та 2,2 млн тонн вугілля", – розповів Шмигаль.

За словами прем’єра, ключовим завданням для Міністерства енергетики, розвитку громад та територій і відповідальних органів на найближчі тижні є забезпечити вихід на 100% готовності до зими.

Реклама:

Уряд, зокрема, вже виділив областям 562 млн грн субвенції на закупівлю дров, що дозволить придбати 400 тис. кубічних метрів деревини для роздачі людям на прифронтових територіях до настання холодів.

У ході наради міністр енергетики Герман Галущенко нагадав, що на початок сезону заплановано накопичити до 15 млрд кубів газу. Крім того, є домовленості щодо імпорту певного об’єму газу для створення резервного запасу. 

За оцінкою Міндовкілля, на цей опалювальний сезон планується реалізувати 5 млн кубометрів дров. На сьогодні всі потреби в деревині повністю забезпечуються, додали у відомстві.

Реклама:

Зазначається, що цілодобовий штаб з ліквідації наслідків військових руйнувань енергетичної та комунальної інфраструктури вже створений та працює.

Нагадуємо:

Україна до опалювального сезону планує накопичити до 15 млрд кубометрів газу та розраховує отримати додаткові 2 млрд кубів від США.

Реклама: