Хотів подарувати літак окупантам: директора авіапідприємства викрили у колабораціонізмі

Середа, 28 вересня 2022, 13:38 -
 
ДБР

Працівники Держбюро розслідувань повідомили про підозру директору підприємства цивільної авіації, який збирався подарувати літак окупантам.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Під час обшуків на території, яку орендувало підприємство, співробітники бюро виявили пасажирський літак АН-140-100. Зазначається, що фігурант справи планував передати повітряне судно росіянам. 

Наразі літак заарештовано, а в подальшому планується передати повітряне судно АРМА.

Реклама:

Слідство встановило, що після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України згаданий директор підприємства втік до тимчасово окупованого Криму, де почав співпрацювати з представниками держави-агресора. 

Він планував налагодити авіабізнес й на тимчасово окупованих територіях України та сподівався, що окупанти захоплять весь південь та схід України.

Колаборант обіцяв керівнику окупаційної влади одного з тимчасово захоплених регіонів передати пасажирський літак АН-140-100, належить його компанії та знаходиться на підконтрольній Україні території. А також запевняв, що домовиться про передачу ще трьох літаків компанії, які наразі перебувають на території РФ, з бізнес-партнерами.

Реклама:

Також під час обшуків в одному з офісів підприємства правоохоронці викрили працюючий колцентр, який перевіряється на можливий зв’язок з незаконною діяльністю фігуранта. А за місцем його проживання – предмети з радянською символікою, пропагандистські флаєри та газети Росії.

Бізнесмену заочно повідомили про підозру за колабораційну діяльність.

Економічна правда

Реклама: