Рада хоче звільнити від податку на нерухомість власників знищеного внаслідок агресії РФ майна 

Середа, 21 вересня 2022, 20:47 -
 
getty images

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №7632 про зміни до Податкового кодексу – у ньому пропонується звільнити від сплати податку на нерухомість власників знищеного російськими окупантами або пошкодженого майна.

Про це повідомив перший заступник податкового комітету Ради Ярослав Железняк у Telegram.

Проєкт закону за основу підтримали 259 народних депутатів.

Як пояснила ініціаторка законопроєкту та голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк, в умовах війни поточний закон не враховує, що об'єкт нерухомості міг стати повністю або частково непридатним для використання з дати знищення або пошкодження. Тоді як на підготовку документів для зміни податкових зобов'язань на такі об'єкти може знадобитися багато часу.

Реклама:

Тому законопроєкт пропонує призупинити нарахування та сплату податку на знищене чи пошкоджене майно на всій території України, незалежно від внесення регіону до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, і тимчасово окупованих територій.

Руйнування об'єкта має підтверджуватись актом огляду об'єкта, складеного органом державної влади (наприклад ДСНС України або його територіальним органом) або органом місцевого самоврядування.



Реклама:
Реклама: