У Росії жоден з ритейлерів не отримав дозвіл на легальний продаж iPhone 14

Вівторок, 20 вересня 2022, 10:03 -
 
Apple

Російська асоціація торгових компаній та товаровиробників електропобутової та комп'ютерної техніки (РАТЕК) заявила, що нові телефони, у тому числі iPhone 14, не можуть перебувати в легальному обігу на російському ринку без особливих дозволів.

Про це повідомляє російський РБК.

Асоціація вказує, що ритейлери можуть продавати телефони, якщо у них є сертифікати, декларації та спеціальна нотифікація щодо характеристик шифрувальних (криптографічних) засобів та товарів Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) або висновок Центру з ліцензування, сертифікації та захисту державної таємниці ФСБ.

Представник РАТЕК розповів, що йому невідомо, що хтось у Росії чи ЄАЕС отримав усі необхідні документи для продажу iPhone 14. 

Реклама:

Також видання зазначило, що у Єдиному реєстрі нотифікацій ЄАЕС не згадується, що на нові моделі iPhone видали такий документ.

Натомість попередні замовлення на iPhone 14 у Росії приймали мережі МТС і "М.Відео", також до продажу айфонів готувалися в "Білайні", Wildberries, "Яндекс.Маркеті" та Ozon.

У "М.Відео-Ельдорадо" заявили, що планують отримати нотифікацію на iPhone 14 та інші пристрої. У Wildberries сказали, що продаж iPhone почнеться на початку жовтня. Решта мереж відмовилися від коментарів.

Реклама:

Нагадуємо:

Apple анонсувала iPhone 14 і 14 Plus, які переважно зберегли дизайн iPhone 13, а також а також Pro версії, з дисплею яких зникли класичні для останніх моделей "чубчики".

Реклама: