Кабмін поки не планує звільняти голову "Нафтогазу" Вітренка – прем'єр

Четвер, 15 вересня 2022, 14:30 -

Уряд поки не планує звільняти голову правління "Нафтогазу" Юрія Вітренка.

Про це на пресконференції 14 вересня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Forbes Україна.

"Станом на сьогодні в уряді не обговорюється відставка голови "Нафтогазу". Дискусій щодо цього не було", - розповів Шмигаль.

Він визнав, що протягом літа між урядом та "Нафтогазом" були непрості дискусії щодо обсягів накопичення газу та управління боргом держкомпанії.

Реклама:

За словами прем'єра, уряд отримав гарантії від США та європейських країн, що Україна зможе розраховувати на постачання газу в четвертому кварталі цього року та в першому кварталі наступного року.

"Це дозволило нам знизити поріг накопичення з 19 млрд до 15 млрд кубометрів газу на 1 жовтня", - сказав Шмигаль.

Перемовини з кредиторами "Нафтогазу" щодо реструктуризації єврооблігацій 2022 і 2026 років, за його словами, ще тривають.

Реклама:

"Уряд підключився на другому етапі цих перемовин, але на жаль, кроки, які були зроблені до цього поки не дали змоги досягти успіху", - резюмував він.

Нагадаємо:

Наприкінці липня ЕП писала, що борговий кейс "Нафтогазу" вивів у публічну площину конфлікт між Шмигалем та Вітренком, який виник на тлі розбіжностей щодо необхідних обсягів газу в підземних сховищах до початку опалювального сезону.

Співрозмовники ЕП в уряді та Офісі президента тоді стверджували, що на місце Вітренка вже почався пошук кандидатур. Але тоді повідомлялось, що "питання звільнення ще остаточно не вирішене".

Рекомендуємо прочитати: "Нафтогаз" у дефолті. Як це сталося і що буде з компанією далі

Економічна правда

Реклама: