Цьогорічна інфляція в Аргентині досягне 95%

Неділя, 11 вересня 2022, 11:50 -
getty images
getty images

Економічна оцінка річної інфляції в Аргентині змінилась і тепер складає 95%, оскільки країна намагається подолати тривалу економічну кризу, позначену різким зростанням цін.

Про це повідомляє Reuters.

Останній прогноз зростання споживчих цін на 4,8% перевищує очікування попереднього місяця. Аналітичні дані показали, що у серпні інфляція в Аргентині зросла на 6,5%.

Очікується, що до наступного року річний рівень інфляції в південноамериканській країні досягне 84% і впаде до 63% у 2024 році.

Реклама:

Аналітики, з якими консультувався центральний банк, помірно підвищили свій прогноз щодо економічного зростання Аргентини цього року до 3,6%, що на 0,2 відсоткових пункти вище в порівнянні з опитуванням минулого місяця.

Третя за величиною економіка Латинської Америки тривалий час страждала від високої інфляції, яка посилилася наслідками війни між Україною та Росією.

Учасники опитування також очікували, що середній офіційний обмінний курс в Аргентині в грудні досягне 170,11 песо за долар США, хоча аргентинські трейдери все частіше звертаються до іноземної валюти на чорному ринку.

Реклама:

Нагадаємо:

Через високу інфляцію в Аргентині, яка знищила купівельну спроможність населення, жителі Буенос-Айрес влаштували демонстрацію "похорону власної зарплати".

Реклама: