Російські окупанти розпилюють ММК Ілліча на металобрухт – Андрющенко

П'ятниця, 19 серпня 2022, 14:55 -

У тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники почали розпилювати конструкції Меткомбінату ім. Ілліча на металобрухт.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

"Сьогодні над комбінатом піднявся дим. Це визвано початком розпилом крупногабаритного металобрухту, частково зі скрапом (металобрухт разом зі шлаком). Фактично, на очищеній та розмінованій території почали вирізати завод на металобрухт", – написав він.

Як вже повідомлялося, окупанти грабують метал українських підприємств та вивозять його з міста. Так само відомо про масові крадіжки українського зерна та спроби продати їх третім країнам, зокрема – Сирії. Аби вивозити вантажі ще з травня окупанти намагаються відновлювати порт в окупованому Маріуполі. 

Реклама:

За словами директора порту Ігоря Барського, на 23 лютого на території порту знаходилося біля 200 тис тонн металу та чавуну, вартість яких сягає 170 млн дол. Зерна було суттєво менше – 3,4 тис тонн на складах і ще 9 тис тонн на судні під іноземним прапором біля одного з причалів. Відомо, що цей метал належав "Метінвесту" Ріната Ахметова, до якого входять "Азовсталь" та ММК Ілліча.

Читайте також: Украв, вивіз, у Москву. Як окупанти намагаються продати крадене українське зерно іншим країнам

Нагадуємо:

Реклама:

Наприкінці липня російські окупанти відновили електропостачання в порт Маріуполя, аби використовувати його для вивезення краденого в українських фермерів зерна та металу.

Реклама: