Металургійний гігант Evraz Абрамовича планує продати активи у Північній Америці

Четвер, 11 серпня 2022, 09:00 -

Російська холдингова компанія, одна найбільших у світі вертикально-інтегрованих металургійних і гірничодобувних компаній Evraz Романа Абрамовича, оголосила про намір продати активи в Північній Америці.

Про це йдеться у заяві компанії, пише Forbes Russia.

Активи, які планують продати, включають електросталеплавильні виробництва, підприємства з випуску сталевого прокату і трубні заводи.

Металургійна компанія та її головний акціонер Роман Абрамович перебувають під британськими санкціями із весни.

Реклама:

Зазначається, що Evraz почав збирати заявки на придбання активів американського дивізіону компанії Evraz North America (ENA). Їхній продаж дозволить "розкрити вартість північноамериканського дивізіону як незалежну компанію", йдеться в повідомленні.

Збір заявок ведеться відповідно до генеральної ліцензії, виданої Управлінням щодо здійснення фінансових санкцій Великої Британії (OFSI), зазначив Evraz. Можлива угода вимагатиме, у тому числі, погодження з боку державних органів, які займаються санкціями.

Evraz North America займається виробництвом сталевої продукції для залізничного, енергетичного, промислового та будівельного ринків у Північній Америці. Дивізіон включає два електросталеплавильні виробництва, чотири підприємства з випуску сталевого прокату і вісім трубних заводів, ломозаготівельну мережу з 17 підприємств. Сукупні потужності підприємств дивізіону з виплавки стали становлять 2,3 млн т, потужності з випуску готової продукції - 3,5 млн т.

Реклама:

У 2021 році виручка ENA склала $2,4 млрд, скоригований показник EBITDA - $320 млн, за даними компанії.

Найбільші акціонери Evraz: мільярдер Роман Абрамович (28,64%) та структури його партнерів - Олександра Абрамова (Abiglaze Ltd, 19,32%) та Олександра Фролова (Crosland Global Limited, 9,65%), йдеться на сайті компанії станом на 16 лютого 2022 року.

Економічна правда

Реклама: