Shell оцінив чисті витрати від продажу АЗС і заводу в Росії у 83 мільйони доларів

Четвер, 28 липня 2022, 10:41 -

Нафтогазова компанія Shell опублікувала звіт за другий квартал 2022 року, в якому йдеться, що чисті витрати від продажу АЗС і заводу в Росії становили 83 млн дол.

Про це йдеться у фінансовому звіті Shell.

У Shell заявили, що припинили всі спотові закупівлі російської нафти та скрапленого газу, а також продукти нафтопереробки, які безпосередньо експортуються з Росії.

Shell також повідомила, що до кінця 2022 року повністю припинить довгострокові покупки нафти з Росії у третіх осіб, крім двох контрактів із невеликими незалежними виробниками.

Реклама:

Компанія, як і раніше, працює над угодою про вихід з проєкту з видобутку СПГ "Сахалін-2".

Прибуток компанії за підсумками другого кварталу 2022 року зріс із $3,4 млрд до $18 млрд на тлі різкого зростання цін на нафту. Скоригована EBITDA - $23 млрд.

Нагадаємо:

Реклама:

Нафтогігант Shell закрив угоду з російським "Лукойлом" щодо продажу російського бізнесу, включно з мережею автозаправних станцій та заводу з виробництва мастильних матеріалів.

Енергетичний гігант Shell заявив, що виконавчі директори, управлінський та технічний персонал Shell покинули російський нафтогазовий проєкт "Сахалін-2".

Повідомлялось. що китайські державні енергетичні гіганти Cnooc, CNPC і Sinopec спільно ведуть переговори щодо придбання частки Shell у спільному з "Газпромом" нафтогазовому проєкті "Сахалін-2".

Нафтогазовий гігант Shell повністю зупиняє купівлю нафти з Росії на спотовому ринку, а також працює над тим, аби повністю виключити російську нафту з поставок.

Також компанія поетапно вилучатиме нафтопродукти, трубопровідний газ та СПГ з російського ринку. Тобто, фактично, згорне мережу АЗС в країні.

Британський енергетичний гігант Shell почав відкликати персонал зі своїх спільних підприємств з російським ПАТ "Газпром" у рамках плану виходу з РФ у відповідь на війну в Україні.

Економічна правда

Реклама: