Рада скасувала податки на імпорт техніки для зберігання зерна

Середа, 27 липня 2022, 15:45 -

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроєкт № 7548-1 щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, які використовуються для зберігання зернових та/або олійних культур

Про це повідомив голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев.

"За" проголосували 304 нардепи.

За словами Гетманцева, метою законопроєкту є звільнення від оподаткування ввізним митом імпорту в Україну мішків, рукавів для зберігання зернових та олійних культур та обладнання для їх наповнення, завантаження, розвантаження.

Реклама:

Зазначене звільнення діятиме у період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів із дня його припинення чи скасування.

При цьому, звільнення не застосовується до товарів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно з законом або визнаної державою-агресором щодо України згідно з законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

Нагадаємо:

Реклама:

Податковий комітет Верховної Ради рекомендував схвалити у першому читанні і в цілому законопроєкт щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, які використовуються для зберігання зернових та/або олійних культур (№7548-1).

Економічна правда

Реклама: