Провідний виробник пакувальних матеріалів Tetra Pak йде з РФ

Вівторок, 26 липня 2022, 16:04 -

Шведсько-швейцарська корпорація Tetra Pak - провідний світовий виробник пакувальних матеріалів для харчової продукції - йде з РФ: бізнес у Росії передадуть місцевому менеджменту.

Про це йдеться у заяві компанії.

"Компанія Tetra Pak сьогодні оголосила про припинення діяльності, що залишилася в Росії. Це пов'язано з кумулятивним впливом обмежень на експорт до Росії, що призводить до нестабільності ланцюжка постачань, в результаті чого у компанії не залишається іншого виходу, крім як залишити країну", - йдеться у пресрелізі.

Раніше компанія призупинила всі інвестиції та проєкти в РФ, обмеживши діяльність підтримкою продуктів першої необхідності для клієнтів.

Реклама:

Зараз же Tetra Pak досягла угоди про передачу свого російського бізнесу місцевому менеджменту "з наміром забезпечити безперервність бізнесу для своїх клієнтів, мінімізувати вплив на працівників і продовжувати підтримувати доступ споживачів до основних продуктів харчування".

Після передачі прав власності нова компанія працюватиме як незалежна юридична особа під новою назвою і не буде афілійованою з Tetra Pak.

"Це означає кінець 62 років присутності Tetra Pak в Росії. Компанія хоче подякувати своїм клієнтам і партнерам за їх цінну підтримку, а також своїм співробітникам за їх відданість і службу протягом цих років", - резюмували в компанії.

Реклама:

Нагадаємо:

У березні повідомлялос, що найбільший у РФ постачальник пакувальної продукції Tetra Pak тимчасово відмовиться від випуску дволітрових упаковок для вина та напоїв і зосередить зусилля на виробництві упаковки для дитячого харчування та молока через дефіцит низки комплектуючих.

Через санкції ЄС великі російські виробники продуктів харчування зіткнулися з нестачею картону для харчової упаковки представники російського об'єднання "Союзмолоко" пропонують розподіляти картон для харчової упаковки між її виробниками.

Під обмеження потрапила продукція шведського виробника упаковки Tetra Pak. У компанії є локалізоване виробництво в Росії, але для нормального функціонування необхідно постачати імпортні пакувальні матеріали та компоненти.

Tetra Pak на початку червня просила Національну раду з торгівлі Швеції зробити виняток через соціальну значущість продукції компанії та дозволити поставки, але отримала відмову.

Економічна правда

Реклама: