"Форвард Банк" подав апеляцію на рішення про арешт майна

Понеділок, 25 липня 2022, 15:53 -

"Форвард Банк" оскаржив ухвалу суду про арешт майна в апеляційній інстанції – банк належить російському бізнесмену Рустаму Таріко.

Про це повідомляє "Мінфін".

"Передача акцій Forward Bank та будівлі головного офісу в управління АРМА не впливає на функціонування або операційну діяльність банку та немає жодних наслідків для клієнтів. 

Банк працює у штатному режимі, в законодавчому полі та відповідно до вимог НБУ", — повідомили виданню у пресслужбі.

Реклама:

Нагадуємо:

Суд виніс ухвалу про передачу 100% акцій "Форвард Банку" та його центрального офісу в управління АРМА.

Раніше повідомлялось, що за матеріалами СБУ суд заарештував акції та майно алкогольного дистрибʼютора "Руст" та банку Форвард російського бізнесмена Рустама Таріко.

Реклама:

Слідство встановило, що частина прибутку цих підприємств йшла на підготовку та ведення війни проти України, а також на фінансування заходів РФ, спрямованих на ослаблення нашої держави.

Загалом орієнтовна вартість арештованого судом майна обох юросіб сягає майже 880 млн грн, а корпоративних прав - понад 1,2 млрд грн. СБУ публічно не називає фігурантів справи, але за даними джерела ЕП в правоохоронних органах, йдеться про ТОВ "Руст Україна" АТ "Банк Форвард" російського бізнесмена Рустама Таріко.

Раніше "Форвард Банк" теж називався "Русский стандарт".

За даними Нацбанку України, на 1 червня 2022 року "Форвард Банку" становили 2,31 млрд грн, обсяг вкладів фізосіб - 1,73 млрд грн.

Довідка. Рустам Таріко – російський мільярдер, власник та голова ради директорів російського банку "Русскій стандарт", власник алкогольного холдинґу Roust. До останнього входять такі бренди горілки як "Русскій стандарт", "Зельоная марка", "Парламент" та "Журавлі". У 2016 році статки Таріко оцінювалися 0,5 млрд дол – тоді він посідав 168 місце в рейтингу найбагатших росіян. 

Реклама: