Російська залізниця ниє про "безпідставність" санкцій: просить ЄС скасувати обмеження

Вівторок, 19 липня 2022, 16:30 -

Російська держкомпанія "Російські залізниці" (ВАТ "РЖД") направила до Ради ЄС заяву про скасування введених щодо неї обмежень.

Про це РЖД повідомила в Telegram.

У російській компанії стверджують, що "санкції ЄС спрямовані на обмеження можливостей РЖД виконувати соціально значущі, гуманітарні функції і є дискримінаційними по відношенню до населення РФ".

"Крім того, вони суперечать значній кількості норм міжнародного права та актів самого ЄС.

Реклама:

Рада ЄС класифікує потяги як "предмети розкоші" для російських громадян та санкційними актами блокує їх постачання та ремонт. При цьому в самому ЄС залізничний транспорт позиціонується як масовий та вуглецево-нейтральний", - йдеться у позиції російського монополіста.

Там також стверджують, що Рада ЄС нібито безпідставно, "порушуючи правові принципи і норми", внесла компанію до списку санкцій, "що встановлює заборону на залучення фінансування".

У компанії також заявили про безперспективність судового оскарження санкційних актів.

Реклама:

"Це рішення ґрунтується на численних випадках необ'єктивного розгляду судом ЄС звернень російських громадян та організацій", - йдеться у позиції російської компанії.

"Зважаючи на незаперечний зв'язок між правовими порушеннями та викликаною ними дискримінацією населення Росії, РЖД у заяві на адресу Ради ЄС закликає скасувати санкції, що застосовуються до неї", - йдеться у заяві.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що у РФ у простої перебувають понад 150 тис порожніх залізничних вагонів через зміну напрямів вантажопотоків унаслідок санкцій проти Росії.

Економічна правда

Реклама: