На відкритті торгів у понеділок біткоїн торгувався нижче 20 тисяч доларів

Понеділок, 20 червня 2022, 12:50 -

Біткоїн на початку торгів у понеділок торгувався нижче символічного рівня в 20 тисяч доларів - інвестори побоюються, що проблеми в основних криптовалютних гравців можуть викликати ширше потрясіння ринку.

Про це пише Reuters.

У суботу вартість біткоїна впала до 17 592 дол, опустившись нижче 20 тисяч доларів уперше з грудня 2020 року.

Цього року біткоїн втратив майже 60% своєї вартості, при цьому 37% - лише цього місяця у результаті обвалу криптовалютного сектора.

Реклама:

Падіння ринку сталося після проблем у кількох основних гравців галузі - так, американський криптокредитор Celsius Network оголосив про призупинення виведення коштів.

Падіння на криптовалютних ринках збіглося з падінням вартості акцій - акції зазнали найбільшого тижневого падіння за останні два роки через побоювання зростання процентних ставок і зростання ймовірності рецесії.

Загальна капіталізація ринку криптовалют становить приблизно 877 мільярдів доларів, за даними Coinmarketcap, у порівнянні з піком у 2,9 трильйона доларів у листопаді 2021 року.

Реклама:

За даними Coindesk, станом на 12:35 за Києвом біткоїн торгувався по 20 759 дол.

Нагадаємо:

У суботу вартість Bitcoin опустилася нижче 20 000 тисяч доларів вперше з листопада 2020 року.

Економічна правда 

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: