Найбільший оператор танкерних суден РФ "Совкомфлот" планує продати частину флоту через санкції

П'ятниця, 6 травня 2022, 13:45 -

Російський "Совкомфлот" має намір продати "віковий" флот та судна, експлуатація яких обмежена через введені проти російського флоту санкції.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на пресслужбу компанії.

Як пише видання Lloyd's List, компанія виставила на продаж не менше 40 суден, щоб погасити кредити в західних банках. Але у "Совкомфлоті" цю інформацію назвали перебільшеною.

"До продажу на ринку пропонується віковий тоннаж, а також судна, експлуатація яких не є доцільною через введені щодо російського торговельного флоту обмеження", - заявили в компанії.

Реклама:

"Совкомфлот" називає себе найбільшим світовим оператором флоту льодового класу. На кінець лютого флот компанії складався з 134 власних та зафрахтованих суден.

Нагадаємо:

Російський державний танкерний оператор "Совкомфлот" не зміг виплатити 26 квітня платіж за євробондами через санкції ЄС та Великої Британії.

Російський державний танкерний оператор "Совкомфлот" через санкції планує закрити свій кіпрський офіс, що надає фінансові та бухгалтерські послуги групі, повідомило агентство Bloomberg.

Раніше "Совкомфлот" потрапив під санкції ЄС та Великої Британії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: