Київ отримав три нові низькопідлогові трамваї

Вівторок, 24 травня 2022, 11:38 -

Київ цього тижня отримав ще три трамваї у рамках реалізації проєкту "Міський громадський транспорт України", що фінансується за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку. 

Про це повідомляють в КМДА.

"Київ отримує 3-секційні низькопідлогові трамваї. Кожен вагон обладнаний 59 посадочними місцями, зокрема, для людей з інвалідністю, і кліматичною установкою з кондиціонером в кабіні водія та в салоні. Всього 26-метровий трисекційний трамвай може перевозити близько 260 пасажирів", - розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

 
фото: кмда

За його словами, 95% деталей - українського виробництва, що робить цей трамвай вигіднішим за іноземні аналоги та розвиває українських виробників. Трамвай сертифікований за міжнародними стандартами ISO.

Реклама:

Трамваї, які місто отримало раніше, вже курсують лівобережною мережею столиці. Ті, що отримали зараз - розширять мережу, додають в КМДА.

"Загалом до кінця 2023 року, згідно умов контракту, столиця отримає 20 трамвайних вагонів зі 100% низьким рівнем підлоги виготовлених ТОВ "Татра-Юг", - зазначив Поворозник.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: