У РФ створюють свій аналог AppStore і Google Play

Четвер, 7 квітня 2022, 18:58 -

У РФ розробляють свій аналог AppStore та Google Play, онлайн-магазин на платформі Android має запрацювати до літа.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін під час звіту уряду РФ в Держдумі, пише "Интерфакс".

"Я особисто цим питанням займаюся. До літа, обіцяли, він повинен уже працювати. Відповідно, наші розробники отримають свою точку, через яку зможуть завантажувати програми і займатися подальшою розробкою", - сказав Мішустін.

Відповідаючи на запитання про відток IT-фахівців, Мішустін висловив упевненість, що не всі з них виїдуть із країни. "Я не особливо вірю, що всі поїдуть", - сказав прем'єр РФ.

Реклама:

За словами джерел "Интерфаксу", російський магазин додатків обов'язково повинен встановлюватися на технічні пристрої. Згідно з документом, одночасно в такий магазин додатків завантажуватимуться програми для ЕОМ, включені до переліку Мінцифри.

У пропозиціях міністерства вказується, що для економії бюджетних коштів такий магазин має створюватися зовнішньою організацією - власником соціальної мережі, додаток якої вже встановлено на пристрої.

Нагадаємо:

Раніше техгігант Apple припинив продаж своєї техніки в офіційному онлайн-магазині в Росії, а також відключив у країні Apple Pay.

У РФ обмежили роботу Google Play.

Техгігант Apple зупинив роботу реклами застосунків на майданчику App Store у Росії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: