Логістична компанія Zammler, яка чотири роки інвестувала в логотип Z, позивається до РФ

Четвер, 7 квітня 2022, 16:10 -
 
ФОТО: ПРЕССЛУЖБА ZAMMLER GROUP

Українська логістична компанія Zammler Group вирішила подати позов проти РФ до міжнародних судів про захист честі, гідності та ділової репутації через незаконне використання літери Z.

Про це йдеться у заяві компанії.

"Упродовж 15 років роботи на українському і міжнародному ринках ZAMMLER працює над позитивною репутацією та розвитком бренду. В тому числі, ми інвестували час і кошти у впізнаваність логотипу із літерою Z. Нині аналогічний символ використовують російські окупаційні війська, що прийшли до України з війною. Літера Z тепер асоціюється із воєнними злочинами та смертю.

Тому наша компанія ухвалила рішення подати позов проти рф до міжнародних судів про захист честі, гідності та ділової репутації. Вимоги ZAMMLER наступні – компенсувати матеріальні та репутаційні збитки, завдані діями росії, заборонити використання товарного знаку, знищити виготовлені зображення товарного знаку", - заявлили в Zammler.

Реклама:

За словами співвласника ZAMMLER GROUP Віктора Шевченка, лише впродовж останніх 4 років у розвиток бренду інвестували понад 9 млн грн.

"Логотипом Z позначений не лише наш автопарк, символ з’являвся на нагородах нашої компанії, сувенірній продукції, у пресі, на телебаченні", - кажуть в компанії.

"Нам прикро, що лого, яким ми пишалися, тепер асоціюється із насильством і жорстокістю. Тож окупанти мусять дуже дорого за це заплатити. Ми не можемо дозволити рашистам нищити наш бренд і репутацію, так само як не можемо дозволити руйнувати країну.

Будемо боротись за правду і справедливість. А компенсацію витратимо на відродження нашої держави", - заявив Шевченко.

Зараз компанія позбувається літери Z - знімає плівку, заклеює та зафарбовує.

"Так буде безпечніше і спокійніше нашим водіям, особливо в контексті того, що машини залучені в допомозі ЗСУ і розвезенні гуманітарної допомоги", - резюмували в компанії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: