Фінський виробник продуктів харчування Fazer продав бізнес у РФ місцевій компанії

П'ятниця, 29 квітня 2022, 17:47 -

Фінський виробник продуктів харчування Fazer оголосив про продаж своєї дочірньої компанії в РФ московській хлібопекарській компанії "Коломенський хлібопекарно-кондитерський холдинг".

Про це йдеться у заяві Fazer.

"Отримано всі дозволи відповідних органів, включаючи схвалення Федеральної антимонопольної служби Росії. Угода буде закрита без затримок, і, таким чином, усі операції Fazer в Росії припиняться", - кажуть в компанії.

Вартість угоди не розголошується.

Реклама:

"Я радий, що ми підписали угоду про продаж нашого російського бізнесу. Вихід з Росії - це складний процес, і зараз ми на крок ближче до досягнення повного і контрольованого виходу", - заявив президент і генеральний директор Fazer Крістоф Вітцтум.

Компанія оголосила про свій намір вийти з Росії 6 березня, а перед цим повідомила про призупинення експорту та інвестицій до Росії.

"Після цього оголошення місцеве керівництво самостійно керує операціями в Росії. У рамках процесу виходу було завершено перейменування російської дочірньої компанії, і використання Fazer як товарного бренду припиняється", - пояснили в компанії.

У 2021 році чистий обсяг продажів з РФ становив приблизно 157 мільйонів євро, що становить 13% від загального обсягу продажів групи Fazer.

Серед активів групи в РФ - три пекарні в Санкт-Петербурзі та одну в Москві. У компанії працює 2300 співробітників. Усі співробітники Fazer в Росії перейдуть до нового власника.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: