Глава Мінфіну про соцвиплати: Жодних підстав вважати, що будуть затримки, немає

Четвер, 14 квітня 2022, 10:58 -

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що виплати пенсій та зарплат бюджетникам - це захищені видатки, вони будуть здійснені в строк і в повному обсязі.

Про це він сказав в ефірі каналу "Рада".

Журналісти нагадали слова прем'єра Дениса Шмигаля, що надходження до держбюджету у квітні будуть на половину від того, що було заплановано. У Марченка запитали, до яких наслідків варто готуватись: можливо, до затримки зарплат бюджетникам чи виплат пенсій.

"Я б не сказав, що мають бути такі наслідки, тому що в принципі ми готові максимально здійснювати всі видатки, в першу чергу виплату пенсій, зарплат. Це захищені видатки, вони будуть здійснені в строк і в повному обсязі.

Реклама:

Тому жодних підстав вважати, що будуть затримки, немає", - відповів Марченко.

"Ми намагаємося максимально перекрити відсутність або втрату доходів за рахунок інших джерел, за рахунок військових облігацій - я всіх закликаю їх купувати. І за рахунок міжнародної допомоги, міжнародних кредитів і грантів.

Тому я не бачу підстав, щоб ми не зддійснювали такі свої видатки в повному обсязі", - додав міністр.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: