Fitch відкликав рейтинги підсанкційних російських банків та знизив рейтинги десятків компаній з РФ

Субота, 5 березня 2022, 09:38

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинги десятків російських компаній та банків, а рейтинги підсанкційних банків взагалі вирішило відкликати.

Про це йдеться в повідомленні Fitch.

Зазначається, що рейтинги 26 російських компаній, що працюють у сфері видобутку природних ресурсів, було суттєво погіршено. 28 таких компаній отримали негативні прогнози.

Наприклад, рейтинг "Газпрому" знизили з "ВВВ" до "В" та надали негативний прогноз. Суттєво знизилися рейтинги компаній "Газпром нєфть", "Татнєфть", "Новатек", "Лукойл", "Башнєфть" та інших.

Реклама:

Крім цього, Fitch вирішило відкликати рейтинги російських банків, проти яких були запроваджені санкції Заходу, передає "Интерфакс". Зокрема, банків "Откритіє", ВЕБ та Совкомбанк.

"Санкції, запроваджені США та Євросоюзом, підірвали здатність обслуговувати боргові зобов’язання в іноземній валюті, і в середньостроковій перспективі це може призвести до суттєвого послаблення фінансових профілів банків", – повідомили в агентстві.

Зазначимо, що зниження кредитних рейтингів прямо впливає на вартість фінансового ресурсу, який залучає компанія. Чим вищий рейтинг – тим дешевшими є позички, і навпаки.

Читайте також: Без пенсій та ноутбуків, зате з Однокласниками: підсумки економічного фронту 4 березня

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: