Російські окупанти пошкодили 102 тисячі гектарів лісу та інших ландшафтів

П'ятниця, 25 березня 2022, 16:52 -
 
getty images

Російські окупаційні війська знищують довкілля України і наразі пошкодили пожежами від бомбардувань майже 102 тисяч гектарів ландшафтів, зокрема й лісів.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля.

Окупанти продовжують обстрілювати та бомбардувати природні екосистеми України, що призводить до збільшення кількості ландшафтних пожеж, пояснює міністерство. При цьому через активні бойові дії на окупованих територіях служби з охорони лісів та інших ландшафтів від пожеж не завжди можуть вчасно відслідкувати та ліквідувати загоряння.

Наразі єдиним засобом моніторингу пожеж на всій території України є дистанційне зондування Землі. Такі дані Україна отримує від Європейської інформаційної системи про лісові пожежі EFFIS. 

Реклама:

"Вони свідчать, що станом на сьогодні внаслідок російської агресії вже пошкоджено майже 102 тис. га усіх типів ландшафтів України", – зазначають у Міндовкілля.

Пошкоджені також і природоохоронні об’єкти – на більшості з них, 39 тисяч га, тривають лісові та інші ландшафтні пожежі. Це знищує біорізноманіття природно-заповідного фонду, зокрема – об'єктів Смарагдової мережі (об’єктів особливої екологічної значимості). 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: