У РФ збираються обмежити експорт соняшникової олії

Середа, 23 березня 2022, 18:49

РФ може запровадити квоту на експорт продуктів переробки соняшника з 15 квітня до 1 вересня 2022 року - квота на експорт олії може становити 1,5 млн тонн, шроту - 700 тис тонн.

Про це заявив виконавчий директор Олійного союзу Михайло Мальцев, пише "Интерфакс".

За словами Мальцева, влада також планує підвищити мита на експорт олійних культур і запровадити експортне мито на олійний льон.

Джерело видання на ринку, знайоме з пропозиціями щодо обмеження експорту, повідомило, що експортна квота може бути введена вже з 1 квітня.

Реклама:

Мальцев додав, мито на експорт льону пропонується встановити у розмірі 20%. Експортне мито на соняшник та ріпак планується підвищити до 70%, але не менше 490 дол за тонну.

"Ці зміни мають набути чинності з 1 квітня", - сказав він.

23 березня на нараді за участю президента РФ Путіна глава Мінсільгоспу Дмитро Патрушев запропонував запровадити квоти на експорт соняшникової олії та шроту, щоб зберегти стабільну ситуацію на ринку соняшникової олії.

У Росії з 1 вересня 2021 року діє мито на експорт соняшникової олії, розмір якого плаває. 

Розмір мита становить 70% від різниці між базовою ціною ($1000 за тонну) та індикативною ціною (середнє арифметичне ринкових цін на місяць), зменшеною на величину коригувального коефіцієнта ($50 за 1 тонну). Цей механізм діятиме до 31 серпня 2022 року. 

У світі наразі спостерігається дефіцит соняшникової олії через вторгнення РФ в Україну.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: