Україна закликає до ембарго проти рф та просить обвалити їй кредитний рейтинг 

Середа, 2 березня 2022, 20:38

Міністерство економіки закликало рейтингові агентства максимально знизити кредитні рейтинги росії та білорусі, а також ввести проти агресора максимальне ембарго.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко.

Так, уряд спрямував звернення до компаній  Moody’s Corporation, AM Best Rating Services, S&P Global, Fitch Group – великих рейтингових агентств, які оцінюють фінансову стійкість різних держав. 

"Наше прохання – знизити кредитний рейтинг росії до мінімально можливого, що спричинить масові вимоги погашення по кредитним зобов’язанням та зробить економіку рф більш вразливою", – пише Свириденко.

Реклама:

Також уряд написав Міжнародному бюро виставок з проханням закрити російський павільйон на Expo 2020 в Дубай та виключити москву зі списку кандидатів на проведення Expo 2030.

До учасників Генеральної угоди з тарифів і торгівлі з закликом Україна закликає щодо застосування "найширшиго ембарго на російську продукцію, або ж застосувати до неї неавтоматичне ліцензування, що зведе вивіз товарів з РФ до мінімуму". Зокрема, йдеться про сталь та сировину. 

Свириденко пояснює, що сьогодні держава-агресор силовим способом заблокувала всю торгову логістику України та намагається зайняти нашу нішу.

Ще раніше Україна звернулася до IT компаній: Telegram Messenger Inc, Alphabet Inc, Meta Platforms Inc, Microsoft Corporation, Intel Corporation та багатьох інших. Їх просять заморозити поточні договори з рф, виконання сервісних контрактів, надання будь-яких послуг та ліцензій. 

"Сьогодні низку продуктів цих компаній рф використовує для того, аби вбивати українців, руйнувати їхнє житло та інфраструктуру, що протирічить духу та ідеології сучасного цифрового суспільства", – пояснює міністерка.

Також звернення направили до Міжнародної організації праці з вимогою зупинити членство росії та білорусі в МОП, "які цинічно розтоптали міжнародно визнані основоположні права, свободи і гарантії, що складають фундамент організації".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: