10 мільйонів людей отримають підвищені пенсії у березні

Середа, 2 березня 2022, 19:45

Пенсійний фонд провів нарахування пенсій за березень 2022 року та розпочав передачу відомостей уповноваженим на виплату пенсій банкам та "Укрпошті".

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Профінансовано 8,2 млрд. грн., у тому числі 4,5 млрд. грн. на виплату "військових" пенсій. Нарахування пенсій відбулося із застосуванням збільшеного на 14% показника середньої заробітної плати, що враховується для обчислення пенсії.

Вперше із застосуванням цього показника збільшаться пенсії військовим. В результаті підвищення отримають півмільйона осіб, середній розмір такого підвищення становитиме 705 грн.

Реклама:

Загалом підвищені пенсії отримають понад 10 млн. осіб.

Щомісячні компенсаційні виплати, доповнення до пенсії для людей, старших 75 років, теж підвищуються. Так, особи похилого віку 80+ отримають 570 грн. замість 500 грн., а особи віком від 75 до 80 років отримають 456 грн. замість 400 грн. Загалом компенсаційні виплати отримають 2,2 млн. осіб.

У разі тимчасової зміни фактичного місця проживання отримувача, який отримував пенсію в "Укрпошті", громадянин може звернутися до органів Пенсійного фонду та йому пенсію буде переведено без відкриття рахунку у банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: