Goldman Sachs повністю виходить з Росії – першим серед гігантів з Волл-стріт

Четвер, 10 березня 2022, 16:45

Goldman Sachs Group Inc. заявила, що планує згорнути свої операції в Росії. Інвестбанк став першим серед великих банків з Волл-стріт, який виходить з РФ через війну проти України.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на повідомлення компанії.

"Goldman Sachs згортає свій бізнес у Росії відповідно до нормативних та ліцензійних вимог, – заявляє Goldman. – Ми зосереджені на підтримці наших клієнтів по всьому світу в управлінні або закритті існуючих зобов’язань на ринку".

Протягом останніх років інвестиційний банк зберігав свою присутність у Росії, хоча країна не становить значної частини її глобального бізнесу. На кінець 2021 року кредитний ризик компанії в Росії становив 650 млн дол.

Реклама:

У процесі виходу з Росії банк все ще торгуватиме корпоративними бондами, прив’язаними до країни, але не робитиме ставки щодо їхніх котирувань.

Хоча Goldman є першою фірмою з Волл-стріт, яка оголосила про вихід з РФ, Citigroup Inc. раніше заявила, що переглядає свою діяльність у країні. Нью-йоркська компанія має найбільшу присутність у Росії серед усіх банків США.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: