Україна припинила співпрацю з МВФ за програмою Stand-by

Четвер, 10 березня 2022, 00:42

Українська влада припинила співпрацю з Міжнародним валютним фондом в рамках програми Stand-by, другий перегляд якої розпочався за день до війни.

Про це повідомили у пресслужба МВФ.

"Українська влада скасувала угоду stand-by, і влада висловила намір співпрацювати з МВФ над розробкою відповідної економічної програми, спрямованої на відновлення та зростання, коли це буде можливо", – повідомили у фонді. 

МВФ підкреслює, що органи влади і далі знаходитимуться у тісній консультації з персоналом МВФ та продовжить "розробляти та впроваджувати ефективні заходи з пом’якшення кризи".

Реклама:

Спершу після початку війни 24 лютого у Міжнародному валютному фонді розглядали різні варіанти економічної підтримки України, зокрема в межах чинної програми на 2,2 мільярда доларів.

Місія Міжнародного валютного фонду в рамках другого перегляду 23 лютого почала обговорення програми stand-by з українською владою на тлі російської кризи.

Нагадуємо:

Рада директорів Міжнародного валютного фонду підтримала виділення для України екстреного фінансування обсягом 1,4 млрд доларів.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: