Синхронізація з ENTSO-e: Міністри енергетики ЄС збирають позачергове засідання

Понеділок, 28 лютого 2022, 12:26

Міністри енергетики ЄС в понеділок проведуть позачергове засідання Ради, щоб обговорити енергетичну ситуацію в Європі після початку війни в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"Після вторгнення російських військ в Україну міністри енергетики ЄС зберуться в Брюсселі, щоб обговорити поточну ситуацію на енергетичному ринку в Європі", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, вторгнення Росії в Україну спричинило зростання цін на газ в ЄС та світових цін на нафту. Це зростання відбувається в контексті вже існуючого сплеску цін на енергоносії в ЄС.

Реклама:

"24 лютого Європейська рада закликала до дій на всіх рівнях і запропонувала Комісії розглянути надзвичайні заходи, у тому числі для енергетичного сектору.

У зв’язку з цим міністри енергетики збираються на зустріч, щоб обговорити наслідки кризи в Україні, зокрема щодо безпеки, постачання та цін на енергоносії, а також можливі напрямки дій", - повідомляє прес-служба.

За даними співрозмовників ЕП, на засіданні планується обговорити питання, які стосуються синхронізації української енергосистеми з ENTSO-е.

Раніше комісар ЄС з енергетики Кадрі Сімсон зазначала, що попросить ENTSO-е підтримати екстрену синхронізацію енергосистем якнайшвидше.

Нагадаємо, Україна після успішного виконання програми тестування роботи енергосистеми країни разом із молдовською енергосистемою в ізольованому режимі відмовилася підключатися назад до енергосистем РФ та Білорусі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: