Для 14 переможців Олімпіади та Паралімпіади призначили стипендії

Середа, 19 січня 2022, 13:14
 
getty images

Уряд призначив стипендії чемпіонам та призерам Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, які припинили свою кар’єру.

Про це йдеться у документах до засідання Кабінету міністрів 19 січня.

Стипендії призначені на відзначення досягнень чемпіонів та призерів змагань найвищого світового рівня, які припинили свою кар’єру, проживають в Україні та не змагалися за іншу державу.

Усього уряд призначив 14 стипендій, на які витратить 1,3 млн грн у 2022 році. Для семи чемпіонів сума стипендії становитиме 4 прожиткових мінімуми (9 924 грн), для одного срібного призера – 3,5 прожиткових мінімума (8 683,5 грн). 

Реклама:

Ще шість бронзових призерів щомісяця отримуватимуть 7 443 грн, або 3 прожиткових мінімуми.

Серед чемпіонів та призерів, що отримають стипендії, є учасники та учасниці XXII та ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор; XII, XIII, XІV та XV літніх Паралімпійських ігор; XXVIII, XXIX, ХХХ, літніх та XVI зимових Олімпійських ігор.

А саме: Олег Антонюк, Тарас Дутка, Ольга Довнір, Ігор Загородній, Олександр Кара, Ольга Космачевська (Шатило), Віктор Петренко, Наталія Пигида, Олексій Пригоров, Ігор Рептюх, Ольга Сальдуха, Олександр Сердюк, Людмила Трубіна та Юрій Уткін.

Нагадуємо:

Кабмін виплатить грошові винагороди 25 українським олімпійцям, які посіли 4-6 місця на літній Олімпіаді у Токіо.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: