Герус: запаси вугілля вперше у цьому ОЗП перевищили запаси вугілля на таку ж дату минулого року

Неділя, 16 січня 2022, 13:42
 
GETTY IMAGES

Голова енергетичного комітету ВРУ Андрій Герус заявив, що у п’ятницю 14 січня запаси вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ вперше у цьому ОЗП перевищили запаси вугілля на таку ж дату минулого року.

Про це він написав у своєму telegram

Так, станом на 14.01.2022 на складах знаходилося 734,1 тис тон. Рік тому запаси складали 711,1 тис тон.

За його словами, причинами цього став імпорт вугілля, зокрема морським напрямком. Так, станом на 14 січня компанія ДТЕК прийняла 7 суден, а компанія Центренерго 4 судна із енергетичним вугіллям. А також імпорт електроенергії та вищий рівень генерації Енергоатомом, що дозволяло заощаджувати вугілля.

Реклама:

Він додав, що станом на 14 січня у роботі знаходилося 14 із 15 блоків АЕС, які несли навантаження 12 045 МВт. Рік тому у роботі були 9 із 15 блоків АЕС, які несли навантаження 9 650 МВт.

Нагадуємо:

Раніше Герус заявив, що віялових відключень немає, за його словами, проводиться робота, щоб їх не було.

На 10 січня запаси вугілля на українських теплоелектростанціях зросли на 18,1% до 594,2 тисячі тонн, проте на жодній немає мінімального рівня. 

В Україну доставили перші 60 вагонів енергетичного вугілля для Луганської ТЕС – вона є головним джерелом енергії для області, проте має найнижчі запаси вугілля в країні.

Раніше РФ блокувала доставку вугілля залізничним шляхом для ЛуТЕС (ДТЕК Ріната Ахметова).

Російська Федерація блокує постачання законтрактованого "Центренерго" 660 тис. тонн енергетичного вугілля через свою територію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: