Перевантажені фури: запрацювала автофіксація порушень

П'ятниця, 1 жовтня 2021, 17:56
 
unsplash

Запрацювала автоматична фіксація порушень габаритно-вагового контролю, першу вантажівку вже оштрафували на максимальну суму.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

За даними відомства, частка порушників в переддень запровадження автофіксації знизилася майже втричі проти літа — до 9%.

Наразі система збирає дані про рух автомобілів на 52 майданчиках. Заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм зауважив, що перший штраф сьогодні був одразу максимальним. 

Реклама:

Вантажівка рухалась з перевищенням на 39% допустимого навантаження на осі, пояснив він.

Також з 1 жовтня встановлюється рівна відповідальність учасників ринку вантажоперевезень, посилюється відповідальність за невиконання вимог інспекторів Укртрансбезпеки.

Крім того впроваджено відповідальність за відмову або ухилення від проходження ГВК та посилено – за перевезення пасажирів і вантажів без необхідних документів.

Нагадуємо:

Верховна Рада на засіданні 3 червня ухвалила законопроєкт №3742 у другому читанні та у цілому, який є одним із двох основних документів для повноцінного запуску системи габаритно-вагового контролю.

Згідно тексту законопроєкту до другого читання, за перевезення пасажирів та вантажів без потрібних документів передбачено штраф у 17 000 грн. Для міжнародних перевезень – 34 000 грн. За перевищення вагово-габаритних нормативів від 5% до понад 30%  штраф варьюється від 8 500 грн до 51 000 грн.

Система WiM (Weigh-in-Motion) передбачає цілодобовий моніторинг навантаження транспорту на дорогу. Спеціальне обладнання монтується у дорожнє покриття та над дорогою на спеціальній фермі. Датчики фіксують параметри транспортного засобу — вагу, габарити, швидкість, номерні знаки. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: