При Бюро економбезпеки діятиме Рада громадського контролю

Середа, 18 серпня 2021, 13:50
 
фото: урядовий портал

При Бюро економічної безпеки України буде діяти Рада громадського контролю, яка, зокрема, буде здійснювати громадський контроль над БЕБ та сприятиме взаємодії Бюро з громадськими об'єднаннями. 

Відповідну постанову Кабмін ухвалив на засіданні 18 серпня.

Відповідно до положення про Раду громадського контролю при БЕБ, яке оприлюднив у Telegram нардеп Олексій Гончаренко, ця Рада є постійно діючим колегіальним органом, який утворюється відповідно до ЗУ про БЕБ для здійснення громадського контролю за діяльністю БЕБ.

А також - для налагодження ефективної взаємодії з громадськістю та здійснення інших повноважень, визначених законодавством.

Реклама:

Зокрема, визначається, що ця Рада:

  • заслуховує інформацію про діяльність, виконання планів і завдань БЕБ;
  • розглядає звіти БЕБ і протягом 45 календарних днів з дня їх надходження затверджує свій висновок щодо них;
  • організовує публічні заходи щодо діяльності БЕБ;
  • обирає зі свого складу не більше 3 представників, які входять до складу конкурсних комісій БЕБ, з дотриманням принципу представництва жінок і чоловіків.

Така Рада формується на засадах відкритого і прозорого конкурсу в складі 15 осіб терміном на 2 роки.

Персональний склад цієї Ради затверджує директор БЕБ.

Більше про БЕБ читайте у статті ЕП: Головний у країні з економічних злочинів: хто очолить Бюро економічної безпеки?

Нагадуємо:

Конкурсна комісія з призначення директора Бюро економічної безпеки провела співбесіди з 12 кандидатами та визначилася з трьома фіналістами, яких подадуть на розгляд прем’єр-міністрові Денису Шмигалю.

Конкурсна комісія допустила до конкурсу на зайняття посади директора Бюро економічної безпеки (БЕБ) 48 кандидатів - оприлюднили повний список претендентів.

29 липня конкурсна комісія не допустила Данилюка до конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки – не підійшов диплом Університету Індіани. Глава цієї комісії – Милованов.

Колишній секретар РНБО Данилюк, якого відсторонили від участі в конкурсі на посаду очільника Бюро економічної безпеки, позивається до комісії, яка проводить конкурс. Справу буде розглядати скандальний Окружний адмінсуд Києва. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: