Уряд схвалив стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу 

Середа, 14 квітня 2021, 16:21
 

На засіданні Кабміну 14 квітня була схвалена стратегія розвитку оборонно-промислового комплексу – вона визначає реформи та пріоритети держполітики в оборонній промисловості.

Про це повідомляє пресслужба Мінстратегпрома, документи до засідання КМУ.

"Проєктом акта передбачено пріоритетні напрями державної військово-промислової політики, цілі реформи вітчизняної оборонної промисловості та очікувані результати їх досягнення з урахуванням актуальних воєнно-політичних загроз і викликів", – написав очільник відомства та віцепрем’єр Олег Уруський.

Він додав, що стратегію розглянуть на засіданні РНБОУ "у найближчій перспективі".

Реклама:

Стратегія розвитку ОПК розроблена на виконання Закону України "Про національну безпеку України" та рішення РНБО від 14 вересня 2020 року "Про Стратегію національної безпеки України".

У пояснювальній записці до проєкту указу президента зазначається, що текст погоджено з зауваженнями низки відомств, зокрема Мінфіну, та держконцерну "Укроборонпром". Водночас, Мінстратегпром та держконцерн мають суттєві розбіжності щодо змісту проєкту додатку стратегії. Він стосується реформування системи управління об’єктами держвласності в ОПК. Додаток вирішили вилучити та розглянути згодом як окремий документ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: