Авіатрафік над Україною у лютому знизився на 56%

Вівторок, 9 березня 2021, 12:25
 

У лютому "Украерорух" обслужив 8 758 рейсів, українські авіакомпанії виконали 2 975 рейсів (на 51,7% менше, ніж у лютому минулого року), іноземні - 5 783 рейси (- 58,2%).

Про це повідомляє прес-служба "Украероруху" у Facebook.

"Статистика польотів за другий місяць поточного року продовжує демонструвати середньостатистичні для європейських провайдерів аеронавігаційного обслуговування темпи відновлення інтенсивності авіарейсів.

Розраховуємо на пожвавлення темпів відновлення польотів, починаючи з літньої програми навігації, що стартує з 28 березня 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що із початком вакцинації проти коронавірусу у світі зарубіжні авіаперевізники вже відзначають підвищення попиту на перельоти - бронювання авіаквитків помітно зросло.

"Ми розраховуємо на поступове відновлення інтересу до авіаподорожей, що, безумовно, пов’язане зі скасуванням зарубіжними країнами обмежень на перетин кордонів", - додали в "Украерорусі".

 

Нагадаємо:

Через вплив пандемії коронавірусу кількість польотів, які Украерорух забезпечив аеронавігаційним обслуговуванням у 2020 році, упала на 57,6%.

В "Украерорусі" пояснили від'ємний фінансовий результат в 1,04 млрд грн за 3 квартали 2020 року зменшенням доходів підприємства та зменшенням середньої злітної маси літаків, що є одним із факторів розрахунку плати за аеронавігаційне обслуговування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: