Трейдінгова компанія ДТЕК Ахметова збільшила прибуток в 34 рази

П'ятниця, 26 березня 2021, 09:00
 

Трейдінгова компанія "Д.Трейдінг", що входить до структури групи ДТЕК Ріната Ахметова, за підсумками роботи в 2020 році отримала 1,6 мільярда гривень чистого прибутку, що в 34 рази більше, ніж роком раніше.

Про це свідчить фінансова звітність компанії, передає Liga.net.

Згідно з документом, виручка "Д.Трейдінг" за минулий рік становила 63,3 млрд грн. Це в 1,5 рази більше, ніж роком раніше (40,65 млрд грн).

Фінансовий результат компанії до оподаткування становив 2,2 млрд грн. Цей показник у порівнянні з результатом 2019 року збільшився в 38 разів.

Реклама:

Доповнено.

У  D.Trading заявили, що компанія була створена в січні 2019 року, а повноцінну операційну діяльність на ринку почала здійснювати з запуском нової моделі ринку - 1 липня 2019 року.

"Тому порівнювати результати фінансової діяльності компанії D.Trading 2020 року з 2019 роком - нерелевантно", - заявили в компанії.

"Фінансові результати компанії в тому числі є показником успішної її роботи і на міжнародних ринках, а показник чистого прибутку визначено високою діловою активністю D.Trading не тільки на вітчизняному, а й на європейському ринку. При цьому маржинальність D.Trading за результатами 2020 року склала 2,5%, що відповідає європейському рівню торговельної маржі.

Компанія звертає увагу ЗМІ, що порівняння фінансових показників D.Trading з іншими трейдерами, які працюють виключно на українському ринку, є нерелевантними, тому що не враховує фактор міжнародної діяльності компанії", - додали в D.Trading.

Нагадуємо:

ДТЕК раніше заявляла, що компанія "Д.Трейдінг" почала вести повноцінну операційну діяльність з другої половини 2019 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: