У МАУ відреагували на звинувачення у монополізації рейсів на Стамбул

Вівторок, 2 березня 2021, 20:49
 

У Міжнародних Авіалініях України заявили, що за напрямком "Київ - Стамбул" присутній високий рівень конкуренції, а до судових процесів Windrose та Skyup компанія стосунку не має.

Про це йдеться у заяві МАУ.

У компанії підкреслили, що монополізація рейсів за напрямом не може мати місце, адже присутній "дуже високий" рівень конкуренції "враховуючи здійснення перевезень іноземним авіаперевізником Turkish Airlines, що використовує на даному напрямку 24 частоти". З 2018 року за напрямком "Київ – Стамбул" кожна сторона може виконувати 24 рейси на тиждень. 

"Усі частоти, які за міжурядовими угодами належать турецький стороні, використовує виключно один авіаперевізник Turkish Airlines; а зі сторони України авіакомпанії МАУ надано запрошувані нею 21 частота, а решта 3 - переходили до різних авіаперевізників", - коментують у компанії.

Реклама:

В авіакомпанії заявили, що звинувачення щодо використання лише 10 з виділених 21 рейсів на тиждень не відповідають дійсності. Зменшення кількості рейсів було пов’язане з пандемією: "З 15 листопада 2018 року по квітень 2019 року МАУ "виконувала 21 рейс на тиждень, з травня 2019 року - 14 рейсів на тиждень, під час пандемії - в середньому 7 рейсів тиждень з поступовим збільшенням". 

Водночас, з початком весняно-літньої навігації 2021 року заявлено поступове збільшення до 21 частоти в тиждень. 

МАУ також підкреслила, що, з моменту отримання у 2018 році 21 частоти від Державіації, компанія на додаткові частоти не претендувала, а до "судової тяганини між іншими учасниками ринку" відношення не має.

Нагадаємо:

26 лютого генеральний директор SkyUp Airlines Дмитро Сєроухов у своїй колонці для ЕП розповів, що пов’язана з Коломойським авіакомпанія Windrose (Роза Вітрів) через суд намагається забрати у Skyup 3 з 24 дозволених частот за напрямком Київ-Стамбул, ще 21 належить іншій підконтрольній олігарху компанії - МАУ.

"Розу вітрів" тривалий час пов’язують з групою Приват олігархів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Серед засновників, повідомляє Youcontrol, вказані ТОВ "Райдел" та офшорна кіпрська компанія олігарха БРЕГЕНЗЕР ЛІМІТЕД. Водночас, 100% ТОВ "Райдел" належить цій же офшорній компанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: