У МВФ назвали незалежність НБУ життєво важливою для України

Четвер, 11 березня 2021, 20:05
 

Незалежність НБУ,  так само як і антикорупційних установ, є надважливим принципом для економічної та фінансової стабільності України і для продовження співпраці Києва з МВФ.

Про на брифінгу у Вашингтоні заявив директор пресофісу МВФ Джері Райс, передає Укрінформ.

"Незалежність центральних банків є життєво важливим принципом для МВФ щодо будь-якої країни. Незалежність Національного банку України - одна зі складових, яку ми уважно моніторимо", - сказав Райс.

За його словами, МВФ розглядає забезпечення незалежності центробанків як "ключ до макроекономічної стабільності, довіри інвесторів, фінансової стабільності, захисту фінансової системи" та інших речей.

Реклама:

"Отже, знову ж, це питання є життєво важливим для нас", - підкреслив Райс.

Він додав, що для Фонду таким же істотним чинником є "збереження цілісності, незалежності й ефективності українських антикорупційних інституцій".

За його словами, це є "важливими передумовами та вимогами", визначеними в програмі МВФ для України, яка продовжує бути предметом двосторонніх обговорень.

Читайте також: МВФ поїхав, але ви тримайтеся: чому Україна не отримала грошей та у що це виллється

Рекомендуємо почитати: За все відповіли кадри: як голова НБУ зачищає команду Гонтаревої

Нагадаємо:

Перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова заявила про цензуру у Нацбанку - за її словами, керівництво департаменту комунікацій регулятора заборонило публікувати її інтерв'ю для видання НВ в оригінальному вигляді.

У Департаменті комунікацій Нацбанку відкинули звинувачення першої заступниці голови НБУ Катерини Рожкової у цензурі та заявили, що не надавали виданню "Новое время" жодної альтернативної версії інтерв’ю.

Місія МВФ завершила роботу в Україні, зауваживши, що для завершення першого перегляду програми потрібен більший прогрес.

В ЄС заявили, що зберігають побоювання з приводу незалежності НБУ попри спадкоємність політики регулятора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: