Продовження GameStop: інвестори підняли срібло до найвищих за 8 років цін

Понеділок, 1 лютого 2021, 14:19
 
 

Ціни на срібло злетіли до найвищих рівнів з 2012 року після того, як користувачі соцмережі Reddit вирішили масово скуповувати активи аби зашкодити великим інвесторам.

Про це повідомляє Reuters.

Користувачі соцмережі вирішили знову "зіграти проти ринку" та спровокували завищення цін на срібло, що завдає шкоди інвесторам з очікуваннями "падіння" цих активів.

Реклама:

Так, минулого тижня онлайн-дискусія змінила фокус з GameStop. Автори публікацій припускали, що більш високі ціни на срібло можуть зашкодити банкам, а також заявляли, що купівля легкодоступних біржових срібних активів може швидко збільшити вартість металу.

На "спот" ринку срібло в Лондоні підскочило понад як на 11% до 30,03 долара за унцію, що є найвищим показником з лютого 2013 року.

 

Зазначається, що "лихоманка" купівлі срібла з Reddit вплинула і на біржі в Австралії та Китаї, а також на інтернет-дилерів, їхні поставки та продажі.

Ринкові експерти не очікували таких масштабів впливу на ціни, а деякі компанії у США мусили зупинити продажі срібних виробів на певний час.

Читайте також:

Лихоманка GameStop та "золоті" твіти Маска: як інтернет "зламав" фондовий ринок США

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: